torsdag 11 februari 2010

Ankomst


What a day! Den första dagen i Jaisalmer. Vi anlände med tåg som kom i tid och blev mötta på stationen av Roja från hotellet, som fyllde jeepen med turister. Efter tågresan som var lyxigare och lugnare än vanligt, i 4 pers kupé med väldigt täta fönster, som dock hade börjat med att vi hoppade på tåget i farten, långsam fart. Av en järnvägstjänsteman på turistbyrå hade vi fått veta att tåget skulle avgå försenat vilket alltså inte stämde, hepp.
Inte fanns de rummen vi hade bokat men välkomnandet var överväldigande. Kramar och glada leenden och en vägg på hotellet hade fått permanenta inramninger till mina teckningar jag gjorde förra året. Wow. Snirkliga relieffer av lera, ko-och hästskit med speglar och med en plexiglasskiva för teckningen.
Simkortet jag fått överta funkade inte så jag fick skjuss till socialabetarnas kontor där de inte var (lördag). Chauffören ringde dem hem och chefen kom med sin chaufför i ny bil och hämtade mej. Ett litet planeringsmöte i deras fräscha hus, typ liet radhus, som de hyr av en polis. Blev körd tillbaka.
Paa kvallen blev kamraten hundbiten. Detta hander ofta nufortiden. Hotellet har nu skaffat kappar att laana.

Inga kommentarer: