onsdag 3 december 2008

Resan till Jaisalmer







I Delhi besökte vi ett Gandhiinstitut där Elsa bestämt möte med en vattenexpert. Han hade täckt baksidan av en hylla så här.









9-nde dagen paa resa, sager kameran att det ar. Kameran ar ny.
En natt var jag i Delhi. Vi betalade hotellet och fick morrontidningens ruggiga bilder av terrorattentatet i ansiktet. Det var inte kul. Vi satte os paa taget och trodde att det var over. Nu laser vi i The Times of India att det holl pa lange och ser noggranna beskrivningar fran polisman som legat gomda under doda kollegor i kidnappad polisbil.


Vaar 18 timmars tagresa borjade med ett Hare Krishnamote i var kupe. En mycket malmedveten man spande upp en flagga pa fonstret sa folk visste att det pagick. 12 personer paa 6 platser. Ledaren hade med sej sma sangbocker i en tygpase som delades ut. De sjong mycket kraftfullt i 2 timmar. Dessa statens tjansteman paa vag hem fran jobbet.











Sedan fick vi tag i liggplatser som vi betalat for. Det ar vinter och utan uppvarmning var jag glad over medhavda vinterjackan. Indier har med sej lamplig nattutrustning ofta i sarskild vaska. De flesta har beiga filtar utom vaar granne, den godmodige som kunde vrida sina ben och kropp i forunderliga vinklar, hade ett rod/vitrutig overkast med liten volang runt kanten.






Inga kommentarer: