lördag 20 december 2008

Regn och kyla



Borgen i graadis.







Hos antiksamlaren, en lagom kvallstur i vinterdott samhalle.










Den andra gruppen vi bestamde att inte jobba med. Efter fragan Hur manga ggr maste ni hamta vatten/dag.
-10 ggr/dag sa de.
- oj,oj,oj sa vi och berattade hur vi bar vatten forr i Sverige men nu har kranar.
- Det har ju vi ocksaa.
Varje familj har kran for kopevattnet som kommer med traktor och fyller deras tankar.









Elsa och counterpart Kolvinder broderar och gor "blueprint"




Det kunde man val inte tanka, regn manga dar i rad, aska och kallt som svensk dalig sommar.
Gar dessutom strommen kan man just inget gora. Rummen ar byggda med mkt smaa fonster for att halla varmen ute och restaurangerna ar alla mer eller mindre utomhus. Elsa knaapar paa med pannlampan, sjalv hade jag till i gar en bra glodlampa.
Vi vandrar en halvtimme till kontoret med socialarbetarna varje morron. Nu ar gatorna ratt sorjiga av komockor och annat skrap. Idag hade vi bestamt att kvinnorna i byn vi till slut bestamt oss foratt jobba med skulle komma till kontoret kl 12. Kl 13 hade ingen kommit, kl 14 ringde de och sa att de vantat pa oss i byn, hoppats att vi skulle komma, vore ju lattare. Vi hade trott att i basta fall kommer det val 8 pers, men nar de val kom var de 32. I det 12 kvm stora rummet hade vi hoppats ha en lugn och koncentred undervisningsstund! De klamde in sej. Nu har en broderiklubb bildats.


Kvinnorna pa vag hem efter motet.









Kocken och jag.

2 kommentarer:

Gullan sa...

Kära Britta,
Jag och Clara spanade in din blogg idag. Vi är imponerade över de fina bilderna och situationerna. Avundsjuka också- vi skulle vilja vara där trots vintern.

brikel sa...

Just nu ingen anledning vara avundsjuka. Blev anfallen av hundskockar bade nyss o i gaarkvall. De anfaller turister och motorcyklister. - Fortsatt bara gaa o latsas som ingenting, sa internetkillen.Hep!
Kuul att ni foljer