torsdag 1 januari 2009

GOTT NYTT AR


Nyarsdag flog jag drake med barnen runt hotellet

NYARSFEST

Nyarsfest pa landet i ekobyn Manupia.
Sex turister betalade barbeque, 4 musiker, jeeptur dit, sovande i hyddor. Ett litet fyrverkeri som smallde av kl 11 utan forvarning ingick ocksa. Ganska otroligt. Elsa och jag red kamel en timme dit fran ruinbyn Kuldera. Fantastisk mat, dans i sanden till musikernas ofortrottliga sangberattelser som traderats i 100-tals ar. Om otrogen prins, om hur man gor sprit....... Kocken som syns uppflugen pa ugnen med pannlampa fr Claes Olsson drack ur kopespriten och fick skickas hem. Men maten var fardigt innan. Det var hemmahotellet som ordnade. Tyvarr var inte hela personalstyrkan som borjar kannas som familj dar. De servade hotellet.
STADEN med sin borgmur och rikemanspalats sk Haweli
Tjejernas broderier pa temat leksak blev mycket mer. Alvarsamt och nyfiket lyssnar de och broderar.
Nu har en grupp kvinnor fran byn borjat ta sej till kontoret i stan, ca 2 km bort, for traning ostorda av barnen i byn. Sen ar det meningen att de ska formedla kunskaperna hemma i byn.Ta med sej garn och nya tyger med figurer att brodera.

2 kommentarer:

britt sa...

Hej!
Läser Elsas reseberättelser och ser att det är dig hon reser med (kom ihåg nu att Elsa nämde det).
Vad härligt ni ser ut att ha, när jag ser broderierna går tankarna till Kusonabroderierna och mitt första möte med dem på Langska.
Hoppas att få se alla de nya broderierna vid tillfälle.
Hälsningar från Britt Dahné på Gotland

Susanne Lm sa...

God fortsättning, Britta!
Härliga foton och kommentarer för mej som aldrig varit i Indien!
Susanne