fredag 17 december 2010

En bra arbetsdag

I dag var vi i byn 4 timmar, det är länge. Vi skulle ha både gamla gruppen flickor och en ny grupp som smidigt hade fått 28 medlemmar. Kolla redan sydda broderier, dela ut papper att teckna nya motiv på, kommentera dem och dela ut garn till 40 flickor funkar inte på en o samma dag. De gamla kom och vi beslöt att tre flickor på ca 15 år fick vandra vidare till kvinnogruppen. Sen tog vi in 5 nya som sytt kul och var tillräckligt gamla. Många hade fabulerat om sin ålder så Kulwinder frågade istället vilken klass de går i. Det kunde de inte ljuga om. De sjöng fint for oss och vi sjöng Ekorrn satt i granen for dem. De hjälpte också till att veva garn till de större flickorna. Många hade sytt fint men Kulwinder övertygade dem om att de måste koncentrera sej pa vanliga skolarbete istället. Och med det var de nöjda. Hon kan lösa problem hon Kulwinder, bara hon har tid. Hepp.
Elsa visade stor-flickorna sin bok med egna broderier och bilder fran verksamheten hos dem. Småflickorna satt senare i tjocka klasar och titta ivrigt i boken.
Jag visade foton på de stora flickorna och deras broderier från februaribesöket på lilla datorn. De måste ju få se och minnas vad de själva gjort. De syr och sedan tar vi med broderierna för montering och försäljning pa andra sidan klotet.
Det blev en mkt fin dag, en sån man minns.

Inga kommentarer: