onsdag 22 december 2010

En tråkig kväll eller längtan efter mitt språk
I går hade jag varit magsjuk och sov hela dan och sedan hela natten. Då är man inte trött nästa dags kväll. Idag har jag faktiskt jobbat från kl 12 till 17.30. Först med kommitté-kvinnorna som kommer till kontoret och vi utvärderar de andras broderier i kvalitetsgrupper för olika betalning. Elsas jobb egentligen, men hon var hundbiten. Sedan med flickorna ute i byn för en sista kommentar om deras andra broderiuppgift. (ingen matrast emellan) Då dyker det upp en Pugu som säger hon inte fått betalt för sitt första. Någon annan hade lurat i mej att hennes namn var felskrivet och att det var hon Durga som skulle ha pengen. Pugu var alltså inte där på betalningsgången. Pugu är nyinvald därför känner jag inte igen henne. Sen har vi en Rekha som är ny. Men det var 3 Rekha som ville vara med och bara en valdes in. Men vilken? Där sitter en mamma och tjoar att det är hennes Rekha….men just nu litar man inte på någon mamma. Allt forhandlande sker med en stor langsamhet eftersom tolken bra tranat engelska sedan i juni. Bara Kulwinder kan lösa detta och hon va sjuk idag.
Hem till hotellet och vänta på mat som anländer halvtimme efter beställd tid och är då ljummen. Men har under tiden tagit en dusch när jag såg de eldat i stora vattenkokaren på gården. Ren och mätt - vad göra sen? Skura skorna, skriva lite blogg, kul värre. Gick till mejlcafeet tills han stängde. Hem igen och nu smårädd för hundarna. Lyckades för första gången få in BBC-nyheter med enda inlägg om engelsk politiker som skulle försvara hur dåligt man sköter Heathrow, jämfört med Skandinavien som minsann vet att klara av snö. Eller vad säger ni därhemma? Nyhetstorkan är monumental. Har beställt senaste Fokus av tillresande vänner. Längtar efter annan musik än indiska filmschlagers också. Det visste jag ju men hittade inte en MP3 spelare hemma. Tänk en funkig jazzlåt!

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej Britta och Elsa.
Jag spelar just nu musik från Sydafrika. Kan det vara något? Abdulla Ibrahim, känner du till honom? Hur är det med dig Elsa? hörde att du fått dysenteri. Mötte Lena och Håkan på skidor igår. Var och fikade tillsammans. Hur har det gått med hundbettet? Akta dig! Vi planerar en supportergrupp:" Mahilas systrar"
Vad tror ni om det?
Kram Birgitta

brikel sa...

Underbart med Abdulla Ibrahim. Kul att du skriver. Mahilas systrar ....later jattefint. Nu har vi stora hogar broderier att ta hem. Ska ut o betala flickornas tredje, om lekar, i morron.